Most Magyarul! Hongarije Magazine is regelmatig te gast bij literaire of andere evenementen met schrijvers in Nederland, België of Hongarije. Op deze pagina stellen wij u in beperkte mate evenementen voor die in de (nabije) toekomst liggen. Meer info over evenementen is te vinden op onze site www.hongaarsconcert.nl. Artikelen over eerdere evenementen waarbij de redactie van Most MagyarulÍ! Hongarije magazine aanwezig is geweest of die wij hebben georganiseerd, vindt u als u in het FILTER zoekt op evenementen.


Hongaarse salon
Foto: Wim Kersbergen

Vertalers te gast bij Hongaarse Salon:


Zondag 21 januari 2018, vanaf 14.00. 
Programma begint om 14.45.

Podiumgesprek, ervoor en erna Hongaarse lekkernijen, boekenmarkt met vertaalde Hongaarse literatuur


Een gesprek met vertalers van Hongaarse literatuur stond al lang op het verlanglijstje van organisator van de Salon en tevens literair vertaler, Mari Alföldy. Zij kon dit nu organiseren, omdat er deze maand door de Vertalersvakschool een workshop voor literaire vertalers Hongaars-Nederlands wordt georganiseerd in Amsterdam. Die workshop staat onder leiding van Mari Alföldy zelf. Na die week zullen de deelnemende vertalers, Cora-Lisa Sütő, Rebekka Hermán Mostert, Frans van Nes, Rogier van der Wal samen met Mari in de Hongaarse Salon hun ervaringen  delen en met elkaar in gesprek gaan over Hongaarse literatuur, over de door hen vertaalde boeken en over de moeilijkheden bij het vertalen van Hongaarse literatuur in het Nederlands. Verder kunnen natuurlijk ook andere interessante zaken aan bod komen.


Aangezien het om vertalingen in het Nederlands gaat door Nederlandse vakbeoefenaren, is voor de voertaal Nederlands gekozen zodat het evenement ook toegankelijk is voor alle liefhebbers van Hongaarse literatuur, ofwel de lezers van die vertalingen!

Een bijzondere gelegenheid voor iedereen die het Hongaars niet machtig is maar wel belangstelling heeft voor Hongaarse cultuur: een gesprek over Hongaarse literatuur in het Nederlands. Komt allen!

Uiteraard organiseren we bij deze gelegenheid ook een kleine boekenmarkt met Hongaarse literatuur in Nederlandse vertaling!


PLAATS:

Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470

ENTRÉE: € 9,-, tot 18 jaar: € 7,- (prijs is inclusief één drankconsumptie)

Hongaarse Literatuur