Filter

Er wordt gefilterd op geschreven door:Wim Kersbergen

Vertalers bijeen in Hongaarse Salon

Diverse auteurs

Vertaler n.v.t.

EvenementenEditie nr. 81 / 2018
door: Wim Kersbergen

Op 21 januari 2018 was een aantal literaire vertalers Hongaars bijeen in de Hongaarse Salon te Amsterdam. Wim Kersbergen was erbij en deed verslag.

Lees verder

Vuurstapel

Dragomán György

Rebekka Hermán Mostert

In januari 2016 verscheen de roman Vuurstapel van György Dragomán. Het Hongaarse origineel Máglya zag in oktober 2014 het levenslicht. Eerder schreven we al over dit boek. We frissen even uw geheugen op: "De ouders van Emma, een meisje van 13 jaar, zijn omgekomen..."

Lees verder

Winternachten, 2016 Den Haag

Dragomán György

Vertaler n.v.t.

EvenementenEditie nr. 73 / 2016
door: Wim Kersbergen

Writers unlimited, Winternachten: Dragomán in Nederland Ter gelegenheid van het verschijnen van Vuurstapel was Dragomán in Nederland. Hij was te gast op het literatuurfestival Writers unlimited, winternachten dat van 14 t/m 17 januari 2016 in Den Haag gehouden werd.

Lees verder

De bezitlozen

Borbély Szilárd

Mari Alföldy

RomanEditie nr. 72 / 2016
door: Wim Kersbergen

In korte, scherpe zinnen schetst Szilárd Borbély, door de ogen van een kind, een jongen, het harde, nietsontziende en genadeloze leven in een gehucht in een uithoek van Hongarije. De tijd: eind jaren zestig van de vorige eeuw.

Lees verder

De gouden vlieger

Kosztolányi Dezső

Mari Alföldy

RomanEditie nr. 64 / 2013
door: Wim Kersbergen

Het verhaal begint met een pistoolschot. De aandacht is direct gevangen. Wat is er gebeurd? Een aanslag? Moord? Het blijkt te gaan om het startschot van een hardlooptraining. Naast het gevoel van opluchting blijft er toch een dreiging in de lucht hangen.

Lees verder

Satanstango

Krasznahorkai László

Mari Alföldy

RomanEditie nr. 61 / 2013
door: Wim Kersbergen

Een bijna verlaten gehucht, kolonie, collectieve landbouwgemeenschap vormt het decor van het verhaal. Ook de laatste achterblijvers zijn van plan te vertrekken maar eerst moet het laatste jaar werk nog uitbetaald worden en dat gaat vandaag gebeuren. Dan gaat het gerucht dat Irimias terug komt.

Lees verder

Hongaarse Literatuur